Aanpak

Hoe realiseren wij met uw hulp 150 blije kindergezichtjes.
Het hele jaar door zijn onze vrijwilligers druk bezig met het bedenken en organiseren van sponsoracties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook vragen wij particulieren en bedrijven die onze stichting een warm hart toedragen om te doneren.

Welke kinderen komen in aanmerking?

Na de zomervakantie beginnen wij met het selecteren van de kinderen die aangemeld zijn voor een sinterklaascadeautje. Wij komen in contact met deze gezinnen op doorverwijzing van bijvoorbeeld Humanitas, kerken, gemeente en andere instanties die goed op de hoogte zijn van de financiële situaties. Wij zijn juist op zoek naar zogenaamde ‘verborgen’ armoede. Gezinnen hoeven dus niet per definitie aangemeld zijn bij de voedselbank om aan deze actie mee te kunnen doen.

En wat wil je graag hebben?

Begin november, als de speelgoedboeken verspreidt zijn, vragen wij deze kinderen om een verlanglijstje aan de Sint te sturen. Ze mogen in de boeken plakken, scheuren, omcirkelen en uitkiezen wat ze graag willen hebben. Wij zorgen er dan voor dat de kinderen exact iets van dit lijstje krijgen. Dit mag een cadeautje zijn van maximaal €35,-.

De pieten stunten over de daken

Wij willen op 5 december voldoende ‘hulppieten’ hebben om de zakken met cadeaus rond te brengen. Mocht dit niet lukken, dan overhandigen we de cadeautjes (inclusief zak en wat lekkers) begin december aan de ouders. Wij organiseren bewust geen groot sinterklaasfeest, omdat wij denken dat kinderen Sinterklaas voldoende zien. School, werk ouders of sportverenigingen organiseren vaak wel sinterklaasfeesten. Voor kinderen die hier niet bij kunnen zijn, zijn er ook andere organisaties die dit wel doen.

Gezellige spanning thuis

Wij vinden het juist zo belangrijk dat de kinderen het Sinterklaasfeest vieren in de geborgenheid van het gezin. Samen met ouders/verzorgers of opa’s en oma’s in de huiskamer, wachtend op Sinterklaas. En dan de bons op de deur, de hand vol pepernoten in de gang en de zak met cadeautjes! Dat is wat ons betreft de essentie van Sinterklaas.

Lees hier hoe

Helpt u mee het Sinterklaasfeest levend te houden?