8 november organiseerde stichting Sinterklaas Kapoentje een benefietavond met veiling. De avond was een groot succes! De veiling van onder meer schilderijen gemaakt door lokale kunstenaars, kunstfotos uit Nepal en verschillende andere leuke dingen en arrangementen met live optredens door Arie van de Boa’s & vrienden heeft ruim €1100 opgeleverd. Dit bedrag wordt nog verdubbeld door de gemeente Amersfoort. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Tijdens de avond is ook gefilmd. Bekijk de terugblik hier:

Was je niet bij de benefietavond maar wil je nog graag een donatie doen zodat we nóg meer kinderen een sinterklaascadeautje kunnen geven? Dat kan rechts op de pagina via de button ‘doneren’.

 

8 november feest: benefietavond en veiling

Stichting Sinterklaas KapoentjeStichting Sinterklaas Kapoentje nodigt je van harte uit op 8 november voor een benefietavond & veiling. Op deze avond willen we onze donateurs en sponsoren dusver bedanken, geld inzamelen voor onze stichting en natuurlijk gewoon feest vieren met iedereen die bij Sinterklaas Kapoentje betrokken is.

Benefietavond Sinterklaas Kapoentje

Tijdens de benefietavond worden er onder andere werken van regionale beeldende kunstenaars en verschillende voucher geveild. Behalve een veiling zijn er ook leuke optredens. De avond ziet er zo uit:

  • feestelijke opening om 20.30 uur
  • openingswoord door Wethouder Hans Buijtelaar
  • optreden van zingende Sinterklaas op het paard
  • live optredens door Arie van de Boa’s & vrienden
  • DJ Steven vult de gaten op tussen de optredens
  • (kunst)veiling waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting
  • Afsluiting rond de klok van 01.00 uur

Greep uit de veilingitems:

schilderijen gemaakt door lokale kunstenaars, kunstfoto’s uit Nepal, nader te bepalen kunstwerk van Jans Pakhuys (kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking), professionele fotoshoot op locatie en naar wens van de hoogste bieder, huifkartocht door het Gooi voor ca. 10 personen of een kinderfeestje met de huifkar en een Indische rijsttafel voor 6 personen, op locatie bereid en geserveerd bij de hoogste bieder.

Een welkomstdrankje en de hapjes worden aangeboden door diverse partijen, de overige consumpties zijn voor eigen rekening. Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen maar wil je wel graag komen? Neem dan even contact met ons op, telefonisch of via e-mail.

Benefietavond Stichting Sinterklaas KapoentjeFeestlokatie:

Stal Groenendaal
Zevenhuizerstraat 154
Nieuwland-Bunschoten

De zaal is open vanaf 20.00 uur. Heel graag tot dan!

Lentefair in Vathorst

Zaterdag 13 mei is de lentefair in Vathorst, en wij zijn daar het goede doel.
We willen daar een loterij / of rad van fortuin organiseren. Er zijn prijzen mee te winnen: Kaartjes voor Schateiland Zeumeren, bowlen voor 4 personen, entreekaarten Superfun, pannenkoeken eten, artikelen van een kinderkledingzaak en nog veel meer.

Winkelcentrum Vathorst LenteFair

eerlijk zullen we alles delen… suikergoed en marsepein…

Sinterklaas Kapoentje blog img

 

 “……eerlijk zullen we alles delen…suikergoed en marsepein….”

 

Mijn jongste gelooft al 2 jaar niet meer in de Goedheiligman, maar “Pakjesavond” blijft magisch. De voorbereidingen naar ons gezellige avondje vergden dit keer meer van mij als moeder dan voorgaande jaren….kamers gingen op slot, sommige kasten waren ineens verboden terrein en de spanning was er een van gezelligheid en saamhorigheid. De eerste zelfgeschreven Sinterklaas gedichten zijn plakboekwaardig, een herinnering is geboren…………

Gelukkig zijn wij…dat we ons dit soort avondjes kunnen veroorloven. De zak met cadeautjes van de Sint was dit jaar weliswaar minder gevuld, maar de inhoud liegt er niet om…..

Ik gun toch iedereen zo’n gezellig avondje met het gezin, maar ik heb ook makkelijk praten. Wij kunnen die cadeautjes en de extraatjes betalen en dat doen we dan ook zonder schuldgevoel. Want het kan….

Uit het meldpunt Kinderarmoede, onlangs gestart door de Kinderombudsman, zijn de eerste nieuwsberichten ontmoedigend. We weten via de media dat 1 op de 9 of 10 kinderen opgroeit in armoede en we reageren allen geshockeerd. Kinderen kunnen geen kinderen meer zijn, de onschuldige vreugde wordt vervangen door leugentjes, leugentjes uit schaamte. Het is toch te  erg voor woorden dat er kindertjes zijn, die de dag na Pakjesavond in de kring vol trots vertellen dat hun wensen vervuld zijn, terwijl ze het in werkelijkheid moesten doen met misschien slechts een goedkope chocoladeletter of in het ergste geval niets. Hoe zou jij het vinden als jouw uit schaamte cadeautjes verzint om maar niet af te gaan?

Gelukkig zijn er veel initiatieven in Nederland om kinderen uit arme gezinnen onvergetelijke tijden te bezorgen. Zo ook de Stichting Sinterklaas Kapoentje. Wat een prachtig doel: kinderen die het al zwaar hebben en voor wie cadeautjes krijgen een utopie is, toch een spiksplinternieuw cadeautje te kunnen geven. Er is geen groter cadeau voor volwassenen dan de glimlach van een kind.

Bent u het daarmee eens? Denk dan niet te lang na en doneer aan deze Stichting een kleine bijdrage aan de glimlach van een kind. Het zou zomaar voor uw buurkindje kunnen zijn……

Hoe eerder in het jaar wij wat doneren, hoe meer cadeautjes er op 5 december 2013 zullen zijn. Hoe meer cadeautjes, hoe minder kindjes de dag na Pakjesavond uit schaamte blosjes op de wangen hebben, maar juist met blosjes van blijdschap over hun cadeautje kunnen vertellen!

Maart, 2013 Francine Nijkamp