siterklaas-kapoentje-team

Over ons

Chantal van Doorn en Miriam Meijerink zijn 10 jaar geleden gestart met Sinterklaas Kapoentje. Als budgetcoach hoorde Chantal vaak dat gezinnen “het grote geheim” van Sinterklaas aan hun kinderen moesten vertellen omdat er gewoonweg niet uitgelegd kon worden dat er geen geld was voor een Sinterklaascadeau. Want De Sint geeft toch aan elk lief kind?

Vanuit deze visie dat geen kind de pakjesboot mag missen zijn zij samen met andere ouders van de basisschool van hun kinderen “Sinterklaas Kapoentje” gestart. Het start kapitaal hebben ze verworven door een benefietfeest te geven met een veiling. Dat was het startschot voor een mooie samenwerking met Amersfoortse bedrijven en instellingen en het ROC/MBO Amersfoort.

Inmiddels zijn de afgelopen jaren veel vrijwilligers gekomen en gegaan en bestaat het vaste team alweer 2 jaar uit Nelieke Kieft, Marleen Cup, Chantal van Doorn en Miriam Meijerink. Uiteraard geholpen door vele vrijwilligers.

Op NPO Radio 1

In De Nacht van KRO-NCRV vertelt Chantal van Doorn over het oprichten van onze stichting. Luister hier het fragment terug.