De fiscale voordelen voor donateurs

In 2013 hebben wij de ANBI status gekregen, dat betekent dat wij voldoen aan de voorwaarden die de belastingdienst stelt om als Algemeen Nut aangemerkt te worden. Dit heeft tevens voor de donateur enkele fiscale voordelen. In 2014 zijn de normen voor de ANBI enorm aangescherpt. Er moet meer dan ooit voldaan worden aan voorwaarden met betrekking tot de besteding van de donaties en openheid in de stichting. Wij zijn erg blij dat wij ook in 2019 de ANBI status hebben behouden.

Stichting Sinterklaas Kapoentje regelt sinterklaascadeautjes voor gezinnen die hier zelf de financiële middelen niet voor hebben. Ons doel is om in 2019 minimaal 150 kinderen te kunnen ondersteunen met een sinterklaascadeautje. Hiervoor is geld nodig, uw donatie kunnen wij dan ook goed gebruiken. Met €35 maken wij al een kind blij!

Weet je wat ik supergaaf vind? Eerst een stukje geschiedenis.... Sinterklaas Kapoentje is 7 jaar geleden ontstaan door een aantal enthousiaste ouders van kinderen van basisschool @deachtbaan in Amersfoort. In wisselende samenstelling hebben moeders fondsen geworven, vaders teksten geschreven, is de website ontwikkeld en de basis gelegd. Allemaal door ouders van vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes.

Nu, 7 jaar later mogen wij ook de eerste Achtbaanleerling aan de lijst toevoegen! Supertrots zijn wij dat Jesse Vermeire, toen groep 8 (schat ik zo....), inmiddels afgestudeerd als vormgever animation en design en kersvers ondernemer Ctrl Animate ons een warm hart toedraagt en gaat helpen met ons beeldmateriaal. We kunnen niet wachten op al het moois dat hij gaat maken! Jesse, superbedankt, tof van je!!
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

Jippie!!! Cobu Boys gaat ook dit jaar weer Scoren voor Kapoentje!! Wat een fijn nieuws😘 We maken er weer een mooie, sportieve en gezellige dag van. Wil jij met jouw club ook Scoren? Neem even contact op👍 ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

Word vrijwilliger

Onze stichting draait volledig op vrijwilligers. Niemand die diensten voor ons verleent, krijgt hiervoor betaald. De opbrengsten worden 1 op 1 omgezet in cadeautjes voor de kinderen. Wij werken niet met strijkstokken.

Alle beetjes helpen

Wilt u samen met uw collega’s, sportvereniging, familie of anderszins een sponsoractie opzetten? Neem dan contact met ons op!